Skip to main content

GOED Medisch Centrum doet onderzoek naar het effect van ACP gecombineerd met Collplant’s bij partiële Supraspinatus ruptuur in de schouder en spierrupturen in het been.

By December 2, 2017January 20th, 2018Nieuws

Op dit moment loopt er bij GOED Medisch Centrum een onderzoek naar het effect ACP gecombineerd met Collplant’s bij partiële Supraspinatus ruptuur in de schouder en spierrupturen in het been.

Collplant’s is recombinant humaan collageen type 1. Collageen type 1 is een belangrijk onderdeel van pezen en spieren. Bij beschadiging van weefsel ontstaan er littekenvorming wat voornamelijk bestaat uit collageen type 3. Collageen type 3 is niet elastisch, in tegenstelling tot collageen type 1. Waneer het herstelde weefsel meer betstaat uit collageen type 1 dan heeft u minder kans om opnieuw geblesseerd te raken.

In het onderzoek mengen we Collplant’s met Autoloog geConditioneerd Plasma (ACP). ACP wordt al lang gebruikt om het herstel van het beschadigd weefsel te bevorderen. Een nadeel van ACP is dat wanneer je het injecteert rondom de beschadigde pees het niet altijd op de juiste plaats blijft zitten. Tevens is er maar een korte  tijdelijke piek in de afgifte van groeifactoren waardoor er vaak meerdere injecties noodzakelijk zijn of waardoor de injectie met ACP mogelijk onvoldoende werkt.

Wanneer de ACP met Colllant’s wordt gemixt dan ontstaat er een soort “matrix” van groeifactoren in collageen type 1. Dit mengsel heeft een “gelei-achtige” structuur waardoor het goed blijft zitten op de plaats waar het geïnjecteerd wordt. Tevens zorgt deze “matrix” voor een geleidelijk afgifte van groeifactoren tot wel 40 dagen lang.

Wij onderzoeken bij GOED Medisch Centrum het succes van deze behandeling.

admin

Author admin

More posts by admin