Skip to main content

ACP nu ook voor pijnklachten in de lage rug (facetgewrichten en SI-gewricht)

By January 5, 2018January 21st, 2018Nieuws

Autoloog geConditioneerd Plasma (ACP), PRP, Platelet Rich Plasma zijn allemaal benamingen  voor bloedplasma met een verhoogde concentratie aan groeifactoren.

Deze groeifactoren remmen de ontstekingsreactie die met slijtage van het gewricht gepaard gaat. Dit leidt tot vermindering van de pijnklachten en verbetering van de funktie van het gewricht.

GOED Medisch Centrum gebruikt al jaren Autoloog geConditioneerd Plasma (ACP) voor de behandeling van pijnklachten bij artrose (slijtage) van de knie en andere gewrichten in arm en been.

ACP wordt nu ook gebruikt  bij pijnklachten in de lage rug als gevolg van artrose van de facetgewrichten en SI-gewricht. Pijnklachten vanuit de discus (tussenwervelschijf) behandelen we niet.

Om meer zekerheid te hebben dat de pijnklachten in de rug voornamelijk van de facetgewrichten of SI-gewricht afkomstig zijn wordt er eerst een “diagnostische injectie” gegeven. Dit is een echogeleidde injectie waarbij de facetgewrichten en/of SI-gewricht tijdelijk worden verdoofd. Bij een positief resultaat kan er dan met ACP worden gestart.

Een “diagnostische injectie”  valt onder de verzekerde zorg. ACP wordt niet door uw verzekeraar vergoed.

Bij behandelingen kunt u meer lezen over ACP.

Tarieven

 

 

admin

Author admin

More posts by admin